Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 16.07.2013

Grudi drugo mjesto, Čilipi (opet) pobjednici

U subotu je završen 5. po redu turnir konavoskih sela u malom nogometu "Ljuta 2013.". Iako mi to nismo baš popratili, sigurno svi sve znate, ili ste bili u Ljutoj ili ste pratili ostale konavoske portale.

Bilo kako bilo, nije naodmet ponoviti par najvažnijih, barem za nas, detalja sa turnira. Pa krenimo od kraja...

Ekipa Gruda je osvojila drugo mjesto, u finalu su bolji bili Čilipi rezultatom 4:0. Možda je rezultat prevelik za prikazano na terenu, ali stoji činjenica da mi svoje šanse nismo iskoristili, a bilo ih je, pogotovo u drugom poluvremenu kad smo lovili rezultat, dok su Čilipljani iskoristili tako nastale praznine u obrani. Iako ostaje gorak okus u ustima nakon tog poraza, moramo posebno istaknuti da je ovo najveći uspjeh Grude na dosadašnjim turnirima. Lani smo bili treći, ove godine drugi... Tom logikom sljedeća godina je naša!

Inače, na turniru su sudjelovale četiri grudske ekipe: Gruda, Grudensburg, Bačev Do, i Borac Tušići. Sreća nas nije htjela pa su Gruda i Grudensburg završili u istoj skupini i direktno se borili za prolazak dalje u zadnjem kolu. Iako općenito vlada mišljenje da je ta utakmica namještena, sve teoretičare zavjere moramo razočarati, to nije bio slučaj. Mlada ekipa Grudensburga se pokazala kao vrlo dobra, ratoborna, a očito su imali i više želje, jer im je samo pobjeda igrala za prolazak dalje, pa je to rezultiralo i vodstvom od 3:0, kojeg je Gruda tek deset sekundi prije kraja uspjela smanjiti na 3:1 i tako, porazu unatoč, krenuti u osminu finala s prvog mjesta, dok je Grudensburgu pripalo drugo.

Posebna zanimljivost je da su sve četiri ekipe s Grude prošle u osminu finala! To je poseban oblik demonstracije kvalitete grudskog nogometa. Nažalost, osim već spomenute ekipe Gruda, ostali nisu uspjeli proći i dalje od toga.

U svakom slučaju, jako lijep uspjeh za grudski nogomet, puno se slavilo, navijači na finalu su nam bili super, i sa ovim lijepim uspomenama se opraštamo od turnira do sljedeće godine, kad očekujemo rezultat za jedan skalin viši!

Srebrna ekipa Grude: Dominik Miljak, Ante Bratoš, Niko Bratoš, Davor Deranja, Marko Bratoš, Niki Baletić, Karlo Pali, Matej Prlenda, Boris Marković, Ivo Vidak, Romualdo Miljak, Ivo Radulović, Mario Baletić, Pero Baletić, Ivan Mekić, Ivan Bratoš, Vlaho Bratoš