Ostale su samo četiri ekipe, završnica turnira u petak!

Završnica

Od početnih 52 ekipe od večeras su na turniru samo 4 - "Lutkani", "Ajde lezi", "Jugend" i "Bebači"! Četiri najbolje svoje mjesto u polufinalu, ili kako se još kaže final four, su izborile u napetim susretima četvrtine finala, koje se igralo na tri dobivena seta. Sve su utakmice bile neizvjesne, bez obzira što se na prvu po setovima ne čini tako, ali u svakom setu su bile minimalne razlike poena.

Prvi su svoje mjesto u polufinalu osigurali Lutkani protiv Ne ide više. Obje ekipe su prvi put ovako daleko dogurali, ali Lutkani su se izgleda mrvicu bolje pripremili. Ovo je bio i najnapetiji meč u kojemu se pobjednik odlučio tek u petom setu! Prava poslastica za gledatelje.

Prošlogodišnji pobjednici, ali i višestruki pobjednici iz ranijih godina, Ajde lezi su naoko lako, 3:0 pobijedili Bili izio. Ali samo naoko, u svim setovima je bilo napeto, tek minimalna razlika u svakom setu je bila na strani branitelja naslova, dva puta 15:12 i 15:13.

A još minimalnija razlika poena je bila u pobjedi u tri seta Jugenda nad Đurom Išovim i Mijom Velikim! S dva puta po 16:14 i jednom 15:12 tešku pobjedu su izborili pobjednici prvog povratničkog turnira Gruda Open prije dvije godine.

Poslastica dana je došla na kraju, najtrofejnija, a vjerojatno i najpoznatija ekipa turnira, Bebači, s dosta mlađom ekipom Pumpauz pobliku je držala u neizvjesnosti cijelih pet setova. Nakon dva vodstva, i dva izjednačenja Pumpauza, pobjeda je na kraju ipak pošla na stranu Bebača.

Po svemu prikazanom, svaka ekipa je zaslužila mjesto u završnici, za prolazak u polufinale su tek nijanse odlučivale, i bilo koja od ovih osam ekipa je lako mogla proći u zadnji dan turnira. Čestitamo pobjednicima, ali i ostalim četvrtfinalistima na prikazanoj igri.

Polufinala, utakmica za treće mjesto i finale su na rasporedu u petak već od 20:00 sati na istom mjestu - ispred Doma.