Izvučeni parovi Gruda Opena

izvlacenje

Sinoć su, kako je i najavljeno, izvučeni parovi turnira Gruda Open, točnije određene su grupe i parovi za grupnu fazu natjecanja. S početnih 78 prijava određen je lijepi sistem natjecanja, ali je odjednom izronila još jedna prijavnica koja se, iako je poslana na vrijeme, zagubila u bespućima facebooka. Za toliki broj ekipa nije bilo lako odrediti kvalitetan sustav natjecanja, pa je pred organizatorima bio težak zadatak.

Dakle, sve ekipe su podijeljene u grupe, i to u njih 26 (slučajno i engleska abeceda ima točno toliko slova) po tri ekipe. Da jedna ekipa ekstra ne bi poremetila koncepciju, određeno je da će u prvoj grupi biti četiri ekipe. Ovakvim rasporedom se osigurava svakoj ekipi mogućnost igranja (barem) dvije utakmice, što nam je bio glavni cilj - da ne bude zakinutih ekipa. U sljedeći krug (1/16 finala) prolaze pobjedici grupa i 6 najboljih drugoplasiranih ekipa. Kriteriji kod određivanja poretka "drugih" je broj pobjeda, pa broj osvojenih setova, pa razlika poena, pa broj osvojenih poena. Za drugoplasiranu ekipu iz grupe A se kod određivanja poretka ne uzimaju u obzir rezultati protiv najlošije ekipe.

Dalje ide standardni knock-out sustav sve do same završnice.

I ove godine će se turnir očito igrati kroz tri tjedna, dani pauze će se odrediti u sljedećih par dana.

Sve parove i provizorne termine utakmica možete pogledati na našoj službenoj stranici turnira. Termini su podložni promjenama na zahtjev ekipe, naravno, u dogovoru s drugim ekipama.